Gamla hus och glada människor

Så förra veckan i onsdags bestämde jag och min barndomsvän att träffas. Vi ses inte alls ofta då Simon pluggar i Malmö och har en lägenhet där, medans jag går ettan i Helsingborg. Så det blir inte att man ses så ofta! Men var gång man ses blir dagen riktigt kul då vi båda har ett gemensamt intresse...inredning!
 
Vi hade sagt att vi skulle träffas i Ängelholm och gå på loppisar vilket vi gjorde...men båda ställe hade inte öppnat än. Så vi begav oss in mot centrum för att gå på shoppinggatan vilket slutade med att vi pratade oss igenom hela gatan tills dess slut. Ingen av oss hade hittat någon affär värd att besöka så Simon plockade fram sin kamera och fotade runt lite. Vi gick på slutat av shoppinggatan och hittade en fin dörr Simon ville posa framför och bad därför mig fota honom. Usch vilken jobbig uppgift då jag ofta fått höra att fota inte är något jag borde göra för det brukar bli ganska dåliga bilder hehe!  Bilderna blev faktiskt riktigt bra (jag har endast tagit den bilden på Simon)!
 
 
Roliga saker som hände under denna dag med Simon: 
Simon ville fotografera ett hus så jag sakta gick vidare och stannade till vid ett skyltfönster med en provdocka iklädd en underbar bröllopsklänning. När jag stått där ett litet tag och studerat klänningen ser jag i ögonvrån en man (i kanske 40-50 års åldern) som ska gå förbi mig. När han kommer fram till mig stannar han till och kollar flertal gånger på klänningen sen på mig och tillbaka igen. Sen säger han
"Är det framtidsdröm kanske?" 
Jag skrattade lite då jag blev förvånad att han ens sa något alls och svarade 
"Jadå!"
Sen traskade han vidare och efter ett tag hör jag en bit ifrån 
"Lycka till!"
"Tack!" svarade och log för mig själv.
Detta gjorde min dag måste jag ändå säga haha!
 
När jag skulle fotografera Simon framför denna dörr skulle postbilen köra förbi så jag gick åt sidan. Postbilen saktar ner och postmannen tittar ut och försöker "posa" för en bild! Jag började skratta och det gjorde postmannen också och körde sedan vidare.
 
När vi stått vid samma dörr ett tag öppnades porten brevid och en man kom ut. När han såg oss sa han
"Blir det bra bilder eller?
"Jadå det är en sådan vacker dörr!" sa vi
"Men vill ni komma in och kolla här inne också? Här är en tapas bar inne och ett av Ängelholms äldsta hus som är hyfsat ny renoverat."
Efter att ha snackat ett tag till gick vi med in genom en grön port som har varit där sedan stället byggdes! Innanför fanns en bakgård fint smyckad med blommor och  genom en dörr kom man in till tapasbaren!
Stilen var så fin! Det var vita väggar och en disk med köket synligt i bakgrunden.
Matsalen var olika bord med en massa olika stolar fint dukade. Fönsterna vätte ut mot gågatan och där fanns underbara mattor under vissa bord! 
 
 
 
Oj vad det blev långt inlägg idag hehe!
Får avsluta innan jag själv tröttnar! 
 
Ni får ha det bra!
 
Poss haii
Vänner | | Kommentera |
Upp